Rutte schrikt van Feyenoord-beelden: 'Geheel tegen de regels in'

Rutte schrikt van Feyenoord-beelden: 'Geheel tegen de regels in'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 19:26do 06-08-2020 om 19:26

Premier Mark Rutte is geschrokken van Feyenoord-supporters, die woensdag bij de open training in De Kuip de spelers toezongen. Dat is tegen de regels in.

Er waren woensdag 1800 supporters aanwezig in Rotterdam. Toen de spelers van Feyenoord het veld opkwamen, lieten ze zich horen. Dat is niet toegestaan. "In Rotterdam hebben we zingende Feyenoord-supporters gezien bij de eerste training, geheel tegen de coronaregels in", zegt Rutte op de persconferentie.

"Als kabinet kunnen we ons voorstellen dat met de oplopende besmettingscijfers in Rotterdam de burgemeester zal besluiten om de aanwezigheid van supporters drastisch te beperken of helemaal te verbieden", laat Rutte weten.

Omdat het aantal besmettingen toeneemt, bestaat de kans dat er (lokaal) maatregelen worden genomen. "Voor het betaalde voetbal geldt dat burgemeesters en voorzitters van veiligheidsregio's de aanwezigheid van supporters kunnen beperken of verbieden", zegt Rutte.

"Deze twee laatste maatregelen, het inperken van openingstijden van nachtwinkels en horeca en het beperken of verbieden van de aanwezigheid van supporters, kunnen we in de komende periode oprekken naar landelijk niveau, als de cijfers daar aanleiding toe geven zodat ze voor heel Nederland gelden."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws