Jans treft PEC-bekende bij Twente: 'Hij vond dat we een punishment verdienden'

Jans treft PEC-bekende bij Twente: 'Hij vond dat we een punishment verdienden'

Gepubliceerd: donderdag 6 augustus 2020 om 23:34do 06-08-2020 om 23:34

Bij FC Twente-aanvaller Queensy Menig zit geen oud zeer meer ten opzichte van Ron Jans. De trainer hield hem in hun gezamenlijke tijd bij PEC Zwolle een tijdje aan de kant, omdat hij 'koos voor de neuzen die de juiste kant op staan'.

"Er was iets voorgevallen tussen mij en Youness (Mokhtar red.) en hij vond dat we een punishment verdienden", blikt Menig terug in gesprek met RTV Oost. "Het kwam toen niet echt in de media, het bleef binnen de club. Maar voor nu zand erover. Ik was op dat moment niet blij met hem. Maar uiteindelijk hebben we het hele jaar goed gewerkt. We hadden echt een goed jaar en ik had goede cijfers; ik werd zelfs clubtopscorer."

"We kennen elkaar goed", vervolgt Menig over Jans. "Toen ik negentien was, kwam ik bij Zwolle. Ik heb twee jaar goed onder hem gewerkt." De 24-jarige vleugelaanvaller is na de grondige metamorfose van de Twente-selectie inmiddels één van de meest ervaren spelers in Enschede. "Ik zit lekker in mijn vel en ik wil knallen", laat hij weten.

Toch is het de vraag of Menig er nog een concurrent bij krijgt. Met de komst van Václav Cerný, Alexander Jeremejeff, Lazaros Lamprou en vermoedelijk Danilo Pereira heeft Jans straks de nodige opties. Bovendien hoopt technisch directeur Jan Streuer ook Elia te verleiden tot een terugkeer. "Haha, het is zijn keuze of hij er nog iemand bij gaat halen. Ik moet gewoon fit blijven en dan komt de rest."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws