Heerenveen rondt eerste transfer af: Zoveel van dat soort spelers zijn er niet

Heerenveen rondt eerste transfer af: "Zoveel van dat soort spelers zijn er niet"

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 08:23vr 07-08-2020 om 08:23

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 08:54vr 07-08-2020 om 08:54

SC Heerenveen heeft met Joaquín Fernández (21) de gewenste versterking voor de achterhoede binnen. Gerry Hamstra, technisch manager in het Abe Lenstra Stadion, is blij dat de centrale verdediger uit Uruguay ook als linksback uit de voeten kan.

"We zochten die combinatie. Zoveel van dat soort spelers zijn er niet. We zijn onze lijsten met spelersnamen nagegaan en hebben natuurlijk ons netwerk", vertelt Hamstra (foto) aan de Leeuwarder Courant. Wel was het improviseren. "Door corona werden we gedwongen om nog meer dan we sowieso al doen, met data en beelden te werken. Reizen ging niet."

"Uiteindelijk kwamen we door een combinatie van allerlei factoren bij Joaquín uit, een interessante speler. Een open jongen ook, iemand die heel praktisch denkt. Door het feit dat hij over bepaalde dingen over Heerenveen al wist tijdens de gesprekken die we met hem hadden, kun je concluderen dat hij ambitieus is. Hij was voorbereid. Ik hoop en denk dat hij zich snel kan aanpassen aan de cultuur en het leven hier."

Fernández, die overkomt van Club Atlético River Plate uit de Uruguayaanse hoofdstad Montevideo, typeert zichzelf als een 'technische en offensieve' verdediger. "Hij is een speler die durft te voetballen", aldus Hamstra. "Hij is snel, agressief en durft door te dekken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws