'Ajax verrast en meldt zich voor Tottenham Hotspur-aankoop van 27 miljoen'

'Ajax verrast en meldt zich voor Tottenham Hotspur-aankoop van 27 miljoen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:05vr 07-08-2020 om 11:05

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 11:18vr 07-08-2020 om 11:18

Ajax heeft zich bij Tottenham Hotspur gemeld voor Ryan Sessegnon. Dat meldt The Telegraph vrijdagochtend. De Engelse vleugelaanvaller (20) is kandidaat om op huurbasis de overstap te maken naar Amsterdam.

Sessegnon verruilde vorig jaar Fulham voor Tottenham Hotspur, dat 27 miljoen euro voor hem betaalde. Spelen deed hij nauwelijks: de talentvolle linkspoot, die de hele linkerflank kan bestrijken, kwam niet verder dan 341 speelminuten in de Premier League, uitgesmeerd over zes wedstrijden. Na de coronabreak kwam hij niet meer aan bod.

Marc Overmars volgt de ontwikkelingen in Noord-Londen naar verluidt op de voet. Volgens The Telegraph heeft de Ajax-directeur zich bij Spurs gemeld om te informeren naar de beschikbaarheid van Sessegnon deze zomer. Ajax zou niet de enige geïnteresseerde club zijn. Het is nog onduidelijk of manager José Mourinho volgend seizoen van plan is om Sessegnon volgend seizoen meer bij de hoofdmacht te betrekken.

Sessegnon zou in aanmerking komen voor twee posities bij Ajax: linksback en linksbuiten. Het is geen geheim dat Nicolás Tagliafico deze zomer kan vertrekken. Spurs zit echter ook niet ruim in de linksbacks na het vertrek van Jan Vertonghen. De aan Newcastle United verhuurde Danny Rose is bovendien uit de gratie.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws