LIVE: Lyon overleeft goals Ronaldo, Manchester City rekent af met Real (gesloten)

LIVE: Lyon overleeft goals Ronaldo, Manchester City rekent af met Real (gesloten)

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 20:00vr 07-08-2020 om 20:00

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 22:54vr 07-08-2020 om 22:54

De Europa League-midweek was een mooi voorproefje, maar vrijdag is het tijd voor het echte werk! De Champions League wordt na 149 dagen hervat en er staan meteen twee interessante clashes op het programma: Juventus-Olympique Lyon en Manchester City-Real Madrid. Beide tweeluiken begonnen op 26 februari en kunnen vanaf 21.00 uur eindelijk beslist worden.

Matthijs de Ligt en zijn ploeggenoten van Juventus moeten thuis een achterstand goedmaken tegen Memphis Depay en co. Lyon won het heenduel verrassend met 1-0 dankzij een treffer van Lucas Tousart. Ajax zal het treffen in Turijn ongetwijfeld met belangstelling volgen: als Lyon wordt uitgeschakeld, is de kans groter dat Ajax komend seizoen direct de Champions League-groepsfase in mag.

Real Madrid werd kampioen in eigen land, maar in de Champions League staat De Koninklijke op de rand van eliminatie. Manchester City begint in eigen huis met een voorsprong van 2-1, na de zege in Bernabéu van eind februari. Aanvoerder Sergio Ramos kreeg toen rood en zal zijn ploeg niet kunnen helpen. Aanvaller Mariano Díaz heeft het coronavirus opgelopen en is ook afwezig. Hetzelfde geldt voor paria Gareth Bale en voor James Rodríguez.

De winnaars van de tweeluiken op vrijdagavond treffen elkaar in de kwartfinale, waarvoor op 10 juli geloot werd. Atalanta Bergamo treft Paris Saint-Germain, RB Leipzig komt uit tegen Atlético. Zaterdag moet duidelijk worden wie de laatste kwartfinalisten worden: FC Barcelona of Napoli, Bayern München of Chelsea. De laatste acht overgeblevenen werken hun wedstrijden af in Lissabon.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws