Veltman eerlijk: 'Ik heb me afgevraagd of ik er niet mee moest kappen'

Veltman eerlijk: 'Ik heb me afgevraagd of ik er niet mee moest kappen'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 12:08vr 07-08-2020 om 12:08

Joël Veltman heeft in 2018 gedacht aan stoppen. Dat onthult de 28-jarige verdediger, die vorige week Ajax inruilde voor Brighton & Hove Albion, in een interview met Helden.

Veltman liep in april 2018 voor de tweede keer in zijn carrière een zware knieblessure op. Het viel hem rauw op zijn dak. "Je ziet me weinig huilen, maar toen heb ik wel wat tranen gelaten. Bij die blessure zakte de moed me in de schoenen", vertelt Veltman aan het magazine.

"In de A1 had ik de kruisband van mijn andere knie al gescheurd. Jeetje, moet ik weer zo'n traject in, dacht ik. Het was nog maar een paar wedstrijden tot het einde van het seizoen en ik wilde graag een transfer maken, dat had ik ook niet onder stoelen of banken geschoven. Dat ging dus niet door."

Veltman zat diep in de put. "Ik heb me wel even afgevraagd of ik er niet mee moest kappen. Die gedachte schoot weleens door mijn hoofd. Ik ging twijfelen. Kan ik zo'n herstelperiode weer aan? Misschien is het niveau straks veel te hoog na mijn herstel. Die eerste twee maanden waren mentaal heel zwaar."

Begin 2019 pikte Veltman weer aan, maar vanzelf ging dat niet. "Voorheen kon ik met een beetje spelinzicht de bal nog onderscheppen, nou, dat ging toen niet. Ik moest meteen volle bak. Ook de wisselspelers liftten mee op het hoge niveau van de rest. Ik dacht die eerste trainingen: ben ik nou zo slecht geworden of zij zo goed?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws