Vergeten John duikt op bij VVV: 'We geven hem 10 dagen om fit te worden'

Vergeten John duikt op bij VVV: 'We geven hem 10 dagen om fit te worden'

07-08-2020 13:11 Laatste update: 14:14
38

Joshua John keerde de Eredivisie in 2013 de rug toe, maar zou na zeven jaar zijn rentree op het hoogste Nederlandse niveau kunnen maken. De 31-jarige buitenspeler heeft zich bij VVV-Venlo op het trainingsveld gemeld.

John vertrok aan het begin van het jaar bij de Kazakse club Kaysar Kyzylorda, maar wil de draad weer oppakken. Hij heeft zich bij VVV-Venlo gemeld, al is dat in eerste instantie om zijn conditie op peil te houden. "Joshua heeft al een tijd niet gevoetbald en wil graag weer fit worden. Daar geven we hem tien dagen de tijd voor. Daarna zien we wel", laat technisch manager Stan Valckx weten aan De Limburger.

De in Alkmaar geboren vleugelaanvaller debuteerde in 2007 namens Sparta in het betaald voetbal en vertrok vijf jaar later naar FC Twente. Eind augustus 2013 speelde hij zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Eredivisie: het Deense FC Nordsjaelland – dat John eerder al gehuurd had van FC Twente – nam hem definitief over van de Tukkers. Voordat John in Kazakhstan belandde, speelde hij ook nog voor het Turkse Bursaspor.