Breaking news

Ajax haalt achttienjarige middenvelder op in Ecuador: huur met optie tot koop

'Fortuna haalt transfervrije Vitesse-verdediger en stalt hem direct in Dordrecht'

'Fortuna haalt transfervrije Vitesse-verdediger en stalt hem direct in Dordrecht'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 13:55vr 07-08-2020 om 13:55

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 14:18vr 07-08-2020 om 14:18

Fortuna Sittard heeft zijn zesde aanwinst van deze transferzomer bijna binnen: Özgur Aktas zal echter direct doorverhuurd worden aan FC Dordrecht. De 23-jarige verdediger is transfervrij na zijn vertrek bij Vitesse en mag zich aan De Krommedijk in de kijker spelen bij Fortuna.

Op 1 april werd al duidelijk dat Aktas – in 2018 overgekomen van rivaal NEC, maar niet verder gekomen dan vijf bekerminuten tegen ODIN '59 – Vitesse transfervrij zou verlaten. FC Den Bosch en Go Ahead Eagles werden toen genoemd als potentiële nieuwe werkgevers, maar Fortuna Sittard staat nu op het punt om hem te contracteren én direct door te verhuren.

Technisch manager Sjors Ultee bevestigt tegenover 1Limburg dat er alleen nog 'enkele formaliteiten' afgerond moeten worden. Als dat achter de rug is, kan Aktas zich in Dordrecht melden: Fortuna heeft sinds kort een samenwerkingsverband met De Schapenkoppen. "Het is inderdaad het plan om hem komend seizoen bij Dordrecht speelminuten te laten maken, zoals dat voor meerdere jongens zal gelden die bij ons onder contract staan." Aktas mag tijdens zijn huurperiode bewijzen dat hij het niveau van Fortuna aan kan.

De nummer 16 van het vorige Eredivisie-seizoen haalde eerder deze zomer Yanick van Osch, Joshua Wehking, Roel Janssen, Emil Hansson en de eerder gehuurde George Cox naar Zuid-Limburg.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws