Busquets over Arthur: 'Snel akkoord over contractontbinding, zou het beste zijn'

Busquets over Arthur: 'Snel akkoord over contractontbinding, zou het beste zijn'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 16:55vr 07-08-2020 om 16:55

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 17:31vr 07-08-2020 om 17:31

FC Barcelona-middenvelder Sergio Busquets wil niet te veel aandacht schenken aan de perikelen rondom zijn collega Arthur. De Braziliaan rondde eind juni zijn transfer naar Juventus af, maar kwam sindsdien niet meer in actie en koerst nu af op een vechtscheiding.

FC Barcelona beschikte tijdens de laatste Primera División-weken over een krappe selectie, maar wilde desondanks geen beroep meer doen op Arthur. Na de competitie reisde hij af naar Brazilië en bleef hij langer dan afgesproken in zijn geboorteland. Inmiddels zou Arthur alsnog teruggekeerd zijn naar Catalonië, om zijn doorlopende contract te laten ontbinden. "We weten dat hij aanvankelijk niet teruggekeerd is, het schijnt dat dit nu wel is gebeurd. Maar we willen het liefst zo weinig mogelijk ophef", aldus Busquets tijdens de persconferentie in aanloop naar FC Barcelona-Napoli.

De 32-jarige controleur spreekt van een 'moeilijke situatie'. "Alleen de club en de speler weten wat er aan de hand is", aldus Busquets. "Het zou het beste zijn als er zo snel mogelijk een akkoord is over contractontbinding, in het belang van de club en voor de sfeer in de kleedkamer."

FC Barcelona hervat zaterdagavond zijn Champions League-campagne tegen Napoli (1-1 in het heenduel) en zal moeten improviseren op het middenveld. Busquets en Arturo Vidal zijn geschorst en Arthur is dus ook niet van de partij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws