De Ligt kan eindelijk aan pijnlijke schouder geholpen worden: 'Ja, denk het wel'

De Ligt kan eindelijk aan pijnlijke schouder geholpen worden: 'Ja, denk het wel'

Gepubliceerd: vrijdag 7 augustus 2020 om 23:57vr 07-08-2020 om 23:57

Laatste update: vrijdag 7 augustus 2020 om 23:58vr 07-08-2020 om 23:58

Matthijs de Ligt heeft vrijdagavond tegen Olympique Lyon zijn laatste wedstrijd van het seizoen 2019/2020 gespeeld. Nu Juventus uit de Champions League is gekegeld, kan de Oranje-international eindelijk aan zijn schouder geopereerd worden, suggereerde hij zelf ook al.

De Ligt kampt al lange tijd met klachten aan het gewricht, maar heeft een operatie steeds uitgesteld omdat hij nog met Juventus streed om de landstitel en de Champions League. "Ik wil voor komend seizoen hersteld zijn van mijn schouderproblemen. Ja, ik denk wel dat ik geopereerd zal worden", liet hij desgevraagd weten aan de Italiaanse pers.

De centrale verdediger legde tijdens zijn eerste Serie A-seizoen direct beslag op de landstitel, maar het Champions League-avontuur van Juventus is uitgelopen op een regelrechte sof. "Ik voel me op dit moment heel slecht. Wij zijn sterker dan Olympique Lyon, maar we hebben het in beide wedstrijden heel moeilijk gehad", maakte De Ligt de balans op. "We zijn tevreden met de Scudetto, maar teleurgesteld over de verloren Coppa Italia-finale en over deze uitschakeling."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wat voor cijfer geef je De Ligt na zijn debuutseizoen bij Juventus?

(1447 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws