Schuurs: 'Dit jaar realistischer dat ik mijn kans ga pakken bij Ajax'

Schuurs: 'Dit jaar realistischer dat ik mijn kans ga pakken bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 07:17za 08-08-2020 om 07:17

Perr Schuurs denkt dat het moment daar is om een basisplaats te veroveren bij Ajax. De twintigjarige verdediger is aan zijn derde seizoen begonnen bij de Amsterdammers en benadrukt dat dit zijn belangrijkste voorbereiding is bij de club.

"Als je kijkt naar de afgelopen twee jaar, dan speelde ik in het eerste jaar veel bij Jong", begint de Limburger in gesprek met Ajax TV. "Vorig jaar heb ik wel mijn kansen gehad en toen was de voorbereiding ook belangrijk, maar ik denk dat het dit jaar iets realistischer is dat ik mijn kans ga pakken."

Schuurs wil minder wisselvallig worden. "Ik heb een jaar gehad waarin ik kansen heb gekregen en goede wedstrijden heb gespeeld. Ik heb leermomenten gehad die ik mee kan nemen naar dit seizoen. Het is aan mij om in de voorbereiding te laten zien dat ik er nu echt klaar voor ben en elke wedstrijd moet gaan spelen."

"Ik heb natuurlijk voor ogen dat ik een hele goede voorbereiding ga draaien en er vanaf de eerste wedstrijd sta", vervolgt de mandekker. "Ik wil aan de trainer laten zien dat ik elke wedstrijd wil spelen en een vaste kracht voor het team wil worden."

Schuurs zag met Joël Veltman een concurrent, maar ook een leermeester vertrekken. "Joël heeft weer een fantastisch jaar gehad na zijn blessure. Hij heeft hele goede wedstrijden gespeeld, waar ik natuurlijk ook naar heb gekeken. Hij is een heel slimme speler, hij weet altijd waar hij moet staan. Dat is iets wat ik in mijn spel mee kan nemen. Hij heeft me ook tips gegeven."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Groeit Schuurs nu uit tot basisspeler bij Ajax?

(2565 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws