Update: 'Juventus heeft besluit genomen: mogelijk zaterdag al ontslag van Sarri'

Update: 'Juventus heeft besluit genomen: mogelijk zaterdag al ontslag van Sarri'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 09:07za 08-08-2020 om 09:07

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 14:11za 08-08-2020 om 14:11

Maurizio Sarri kan zijn biezen pakken na de uitschakeling van Juventus tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League. Dat concluderen de Italiaanse sportkranten Tuttosport en Corriere dello Sport.

Sarri kwam vorig jaar over van Chelsea en veroverde de Scudetto met Juventus. Desondanks viel hem veel kritiek ten deel in Turijn. Zo hield het voetbal niet over en verloor de Oude Dame de finale ven de Coppa Italia. Daar kwam vrijdag dus de teleurstellende uitschakeling tegen Lyon bovenop.

'Sarri Out' kopt Tuttosport op zijn voorpagina. Ook Corriere dello Sport loopt alvast vooruit op het ontslag van de 61-jarige oefenmeester: 'Adieu, Maurizio'. Zelf oordeelde Sarri dat Juventus goed had gespeeld. "We maakten de comeback compleet, wonnen de wedstrijd en kregen zes of zeven goede kansen. Als ik de enorme teleurstelling vanwege de uitschakeling weg denk, ben ik zeer tevreden over mijn team. Zonder de eliminatie was ik gelukkig naar huis gegaan."

Sarri vreest een ontslag niet. "Ik denk niet dat de clubleiding een beslissing zal nemen gebaseerd op één wedstrijd", stelt de voormalig Napoli-coach, die zaterdag desondanks om tafel gaat met het bestuur. "Ze zullen het hele seizoen evalueren. Ik heb een contract, dat respecteer ik en ik verwacht verder niets."

Voorzitter Andrea Agnelli bevestigt dat het seizoen in de komende periode wordt beoordeeld. "De Champions League was een droom, nu is het een doel. Om dan uitgeschakeld te worden is teleurstellend voor ons, voor de spelers en voor de fans", vertelt de preses op de clubsite. "Juventus begint ieder seizoen met een aantal doelstellingen en die moeten gerespecteerd worden, want we hebben geweldige spelers, waaronder de beste speler in de Champions League-historie."

"We hebben dit jaar veel veranderd en dat kan moeilijkheden met zich meebrengen, maar daar zijn we overheen gekomen door de negende Scudetto op rij te winnen. Nu zijn we teleurgesteld vanwege de uitschakeling, maar het moet niet zo zijn dat één wedstrijd over een heel seizoen beslist", besluit Agnelli.

Update: Juventus voert zaterdagmiddag crisisoverleg, maar de knoop over de toekomst van Maurizio Sarri is al doorgehakt. Voor de trainer komt er na één seizoen een eind aan zijn dienstverband in Turijn, meldt onder meer La Gazzetta dello Sport. Hoewel Sarri de Scudetto won met Juve worden het matige spel en de uitschakeling in de Champions League hem zwaar aangerekend.

De Oude Dame zou al contact hebben opgenomen met potentiële opvolgers, waaronder Mauricio Pochettino. Dat meldt SportItalia

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws