Onaangename verrassing Jans bij Twente: 'Hoelang zat Evert wel niet bij de club?'

Onaangename verrassing Jans bij Twente: 'Hoelang zat Evert wel niet bij de club?'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 10:43za 08-08-2020 om 10:43

Het ontslag van FC Twente-hoofdscout Evert Bleuming heeft hoofdtrainer Ron Jans verrast. Door de coronacrisis heeft de club moeten besluiten om een aantal medewerkers te ontslaan, waaronder Bleuming. 

Bleuming moest in 2015 al weg bij Twente, keerde in 2018 terug, om vervolgens weer opzij gezet te worden. Jans zag het niet aankomen, net als technisch directeur Jan Streuer. "Ik ben op 17 juni na mijn aanstelling meteen aan de slag gegaan, want er moest nog wel wat gebeuren. Elke club is anders, maar de situatie die ik hier aantrof was voor mij ook nieuw", zegt Jans in een groot interview met TC/Tubantia.

"Een trainer is altijd druk, zeker in deze fase van de voorbereiding, maar nu was ik anders druk. Voordat we begonnen met trainen ben ik twee weken lang alleen maar scout geweest. Veel scouts hadden we niet. Sterker: we hadden er een, maar die was ook zo weer weg", zegt Jans. "Dat vond ik wel heel vervelend, want Jan Streuer en ik wisten nergens van."

"Ik begrijp dat de club financieel moest ingrijpen, maar op het ene moment zit je samen met Evert Bleuming de selectie door te nemen en op het andere moment krijg je van Evert te horen: Ik lig er uit. We stonden daar vrij machteloos in", zegt Jans. "Of ik boos was? Ik had geen zin om in het verleden in te grijpen, ik ben van vandaag en morgen. Maar ik leefde wel mee met Evert, want hoelang heeft hij wel niet bij de club gezeten?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws