Oefenduel Willem II gaat niet door: Tilburgse club meldt besmette speler

Oefenduel Willem II gaat niet door: Tilburgse club meldt besmette speler

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 13:04za 08-08-2020 om 13:04

De oefenwedstrijd van Willem II tegen IJsselmeervogels gaat zaterdagmiddag niet door. Een test wees uit dat een speler in de selectie van trainer Adrie Koster besmet is met het coronavirus.

'Binnen de selectie van Willem II is na de tweede testronde een speler positief getest op het corona-virus. IJsselmeervogels heeft laten weten naar aanleiding daarvan niet af te willen reizen naar Tilburg', zo laat de Eredivisie-club weten op de clubsite. De betreffende speler had geen symptomen of klachten en is per direct in thuisquarantaine gegaan.

'Selectiespelers, stafleden en overige medewerkers van Willem II worden volgens protocol preventief getest', schrijft Willem II, dat volgens het Algemeen Dagblad zelf wel gewoon in actie had willen komen tegen IJsselmeervogels. Volgens het protocol dat straks geldt in de competitie moet er altijd gevoetbald worden, tenzij een club geen elftal op de been kan brengen. Willem II verwacht dat de oefenduels met VVV-Venlo en PSV wel gewoon doorgaan.

Voor Willem II, dat maandag op trainingskamp gaat naar Oisterwijk, is het al het tweede coronageval in korte tijd. Voor de eerste training van de Tilburgse club moesten drie spelers een hertest ondergaan. Elton Kabangu bleek positief en zit sindsdien thuis in quarantaine. Wie nu is getroffen, maakt de club om privacy redenen niet bekend.

Ook Feyenoord meldde zaterdag een positieve coronatest in de selectie.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws