Officieel: Juventus ontslaat Sarri na uitschakeling in Champions League

Officieel: Juventus ontslaat Sarri na uitschakeling in Champions League

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 14:44za 08-08-2020 om 14:44

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 16:50za 08-08-2020 om 16:50

Juventus heeft Maurizio Sarri ontslagen, zo maakt de Italiaanse kampioen zaterdag bekend. De uitschakeling tegen Olympique Lyon in de achtste finale van de Champions League werd de 61-jarige trainer fataal.

Sarri kwam vorig jaar over van Chelsea en veroverde de Scudetto met Juventus. Desondanks viel hem veel kritiek ten deel in Turijn. Zo hield het voetbal niet over en verloor de Oude Dame de finale ven de Coppa Italia. Daar kwam vrijdag dus de teleurstellende uitschakeling tegen Lyon bovenop. Juventus had de heenwedstrijd in Frankrijk met 1-0 verloren en wist dat vrijdag ondanks twee goals van Cristiano Ronaldo niet meer om te buigen: 2-1.

Italiaanse media liepen zaterdagochtend al vooruit op een ontslag van Sarri, die zelf desondanks van niets wilde weten. "We maakten de comeback compleet, wonnen de wedstrijd en kregen zes of zeven goede kansen. Als ik de enorme teleurstelling vanwege de uitschakeling weg denk, ben ik zeer tevreden over mijn team. Zonder de eliminatie was ik gelukkig naar huis gegaan", liet de oefenmeester weten.

Juventus maakt in een bondig statement het vertrek van Sarri bekend. 'De club wil hem bedanken voor het schrijven van een nieuwe pagina in onze geschiedenis met het winnen van de negende Serie A-titel op rij', zo klinkt het. Mauricio Pochettino wordt veelvuldig genoemd als potentiële en meest waarschijnlijke opvolger, naast onder meer Simone Inzaghi van SS Lazio.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws