Zuivere hattrick van uitblinker Madueke maakt het verschil tussen PSV en SC Verl

Zuivere hattrick van uitblinker Madueke maakt het verschil tussen PSV en SC Verl

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 17:51za 08-08-2020 om 17:51

Laatste update: zaterdag 8 augustus 2020 om 17:54za 08-08-2020 om 17:54

Roger Schmidt heeft zijn eerste wedstrijd als PSV-trainer achter de rug. Het oefenduel met VV UNA werd op het laatste moment afgelast, maar de wedstrijd tegen SC Verl ging wél door: dankzij een zuivere hattrick van Noni Madueke werd er met 0-3 gewonnen door de Eindhovenaren.

De Eindhovenaren begonnen niet in hun sterkste opstelling: Schmidt hield aanvankelijk onder meer Mohamed Ihattaren, Cody Gakpo en Nick Viergever aan de kant en probeerde het met spelmaker Mauro Júnior als linksback. PSV greep direct het initiatief tegen de Regionalliga-club en met name Madueke liet zich zien.

Nadat een eerste PSV-goal werd afgekeurd, ging de achttienjarige Engelsman los. Nog voor de rust aanbrak, had Madueke de score eigenhandig naar 0-3 getild. Eerst werd hij gevonden door Denzel Dumfries, kort daarna bekroonde hij een aanval via Bruma en Sam Lammers met de 0-2. Op slag van rust legde hij twee tegenstanders in de luren en rondde hij af met een pegel in de korte hoek.

Halverwege bracht Schmidt een geheel nieuw elftal binnen de lijnen. Ihattaren en Gakpo mochten samen met Maximiliano Romero en Joël Piroe voor de aanvallende impulsen zorgen, maar zij konden de dadendrang van Madueke niet doen vergeten. De voor Lars Unnerstall ingevallen Jeroen Zoet had het iets lastiger dan zijn voorganger, maar hield zijn doel schoon. De 0-3 bleef na negentig minuten op het bord staan.

PSV komt zondag alweer in actie: KFC Uerdingen 05 is de volgende sparringpartner tijdens het trainingskamp in Duitsland. Later in het voorseizoen spelen de Eindhovenaren nog tegen Vitesse, Willem II en Hertha BSC.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws