Van der Sar: 'We hebben zelf besloten om zonder publiek te spelen bij Ajax'

Van der Sar: 'We hebben zelf besloten om zonder publiek te spelen bij Ajax'

Gepubliceerd: zaterdag 8 augustus 2020 om 19:08za 08-08-2020 om 19:08

Ajax hoopte 9000 fans te kunnen verwelkomen voor het oefenduel met RKC Waalwijk, maar omdat antwoord van de gemeente Amsterdam uitbleef, besloot de club zelf de knoop door te hakken en geen fans toe te laten. Algemeen directeur Edwin van der Sar vertelde dat voor de wedstrijd aan FOX Sports.

"We hebben een plan ingediend om met 9000 supporters te kunnen starten. De feedback vanuit de gemeente duurde wat langer. Het werd te kortdag, dus we hebben zelf besloten om zonder publiek te spelen", zegt Van der Sar. "We hebben nu een nieuw plan ingediend voor 4500 supporters tegen FC Utrecht. Daar hebben we een akkoord voor gekregen."

Van der Sar zegt de gemeente Amsterdam niets kwalijk te nemen. "We hebben het plan ruim van tevoren ingediend, maar misschien is dat even blijven liggen. Ik snap dat er meer zaken in Amsterdam liggen. We hadden graag een start gemaakt om bij de start van de competitie 9000 fans in de Johan Cruijff Arena te kunnen krijgen."

Ook heeft Van der Sar geen slecht woord voor burgemeester Femke Halsema van Amsterdam, die door menigeen bekritiseerd wordt. "Ik vind dat wij een goede burgemeester hebben. Je zou maar bestuurder moeten zijn van een land, een stad of een voetbalclub en je zit met een COVID-crisis. Daar staat niets over in de boeken. Het is handelen naar de geest en hopen dat je de goeie beslissingen kunt nemen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws