Ten Hag ziet perspectief na ruime oefenzege: 'Hij heeft visitekaartje afgegeven'

Ten Hag ziet perspectief na ruime oefenzege: 'Hij heeft visitekaartje afgegeven'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 07:12zo 09-08-2020 om 07:12

Erik ten Hag is tevreden over de 6-1 oefenzege van Ajax op RKC Waalwijk. Onder meer het optreden van debutant Antony kon de trainer van de Amsterdammers bekoren.

"Ik denk dat het zeker perspectief geeft, de wedstrijd die we hebben afgeleverd. Ze hebben ook organisatorisch en defensief goed gespeeld", zegt Ten Hag op de persconferentie, geciteerd door Voetbal International. "De verwachtingen moeten ook niet te hoog liggen. Want na vijf maanden voetballen zullen mijn spelers ook weer moeten wennen. Maar ik vond het toch enigszins meevallen. Laten we hopen dat dit de basis is waarop we kunnen bouwen."

Antony deed één helft mee tegen RKC. De twintigjarige Braziliaan scoorde twee keer bij zijn officieuze debuut. "Die heeft gelijk zijn visitekaartje afgegeven", stelt Ten Hag. "Het is natuurlijk pas zijn eerste wedstrijd, maar het is voor hem lekker om zo te beginnen. Hij bevestigt wat wij in de trainingen al hebben gezien, wat onze scouts gezien hebben. Ik zei al dat het frivool was, en dat is duidelijk. Goeie posities innemend, mooie goals makend."

Volgens Ten Hag staat Ajax er fysiek goed voor. Tegen RKC ontbraken Andre Onana en Sergiño Dest met lichte klachten. Verder moest alleen David Neres nog verstek laten gaan. "Neres is op de weg terug. Hij doet delen van de groepstraining mee. Wij verwachten dat hij in de loop van de voorbereiding vol gaat aansluiten", zegt de coach bij FOX Sports.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Gaat Antony het maken bij Ajax?

(4246 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws