Dumfries ziet nieuwe collega's in PSV-defensie: 'Hij is een terriër'

Dumfries ziet nieuwe collega's in PSV-defensie: 'Hij is een terriër'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 08:11zo 09-08-2020 om 08:11

Denzel Dumfries zegt dat de speelwijze van PSV onder trainer Roger Schmidt bij vlagen genieten is. De opkomende rechtsback was de aangever bij de openingstreffer van Noni Madueke tijdens de 0-3 oefenzege tegen SC Verl.

"Je moet aanvoelen op welk moment je kunt doorpakken en druk kunt zetten. In die fase dat het lekker liep, gaf het een heerlijk gevoel", zegt Dumfries tegen het Eindhovens Dagblad. "Het vergt veel van jezelf. Lopen, coachen, praten en bezig zijn met elkaar. Als een iemand niet meedoet, maakt hij het een ander moeilijk."

Dumfries werd bij de 0-1 diep gestuurd door Jordan Teze, die als centrale verdediger een prima indruk maakte. "Een jonge speler met mogelijkheden", vindt de Oranje-international. "Jordan heeft een goede mentaliteit en klopt aan de deur."

Ook Mauro Júnior, de linksback bij PSV, verraste in positieve zin. "We weten van Mauro dat hij een terriër is", stelt Dumfries. "Hij heeft het naar behoren gedaan, was agressief en durfde vooruit te verdedigen. Voor ons is het fijn om te weten dat hij op die plek ook uit de voeten kan."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wordt Mauro Júnior een serieuze optie als linksback bij PSV?

(2754 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws