Ajax-debutant: 'Dit is een speciale zomer, maar ik wil meer. Dit is het begin'

Ajax-debutant: 'Dit is een speciale zomer, maar ik wil meer. Dit is het begin'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 08:56zo 09-08-2020 om 08:56

Devyne Rensch maakte zaterdag zijn officieuze debuut voor Ajax. De pas zeventienjarige verdediger speelde in de tweede helft mee tijdens de 6-1 oefenzege van de Amsterdammers op RKC Waalwijk.

"Dit betekent heel veel voor me", zegt Rensch tegen Ajax TV. "Ik heb hier hard voor gewerkt en om dan in deze wedstrijd te mogen debuteren, is heel speciaal. Ik heb wel een beetje last van wat stijfheid en krampjes, maar dat is normaal voor een eerste wedstrijd. We hebben het zeker goed gedaan, 6-1 gewonnen, maar het kan zeker beter en daar gaan we voor trainen."

Rensch had al een vermoeden dat hij weleens in actie zou kunnen gaan komen. De nagenoeg tweebenige verdediger mocht al de hele week meetrainen van coach Erik ten Hag. "Ik was er sowieso klaar voor en ik wist stiekem al dat ik in ging vallen. Ik hoop dat ik mijn best gedaan heb en heb laten zien wie ik ben. Ik ben klaar voor meer."

Rensch speelde als rechtsback tegen de Waalwijkers. "Het ging best lekker voor een eerste keer als rechtsback. We speelden als team ook sterk, maar we moeten nog een paar dingen verbeteren. Maar het komt zeker goed", zegt hij. 'Het aanvallen en het coachen gingen goed. Ik had ook niet veel balverlies en kon zelf bijna scoren, maar ik ging te veel nadenken en raakte hem helemaal verkeerd. Gelukkig heb ik wel mijn debuut gemaakt."

Rensch tekende onlangs al een nieuw contract bij Ajax en na zijn debuut droomt hij van meer. "Dit is een speciale zomer, maar ik wil meer. Dit is nog het begin, maar ik ben zeker tevreden. Ik train elke dag hard, probeer het team te helpen en mezelf beter te maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wordt Rensch dit seizoen één van de verrassingen bij Ajax?

(957 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws