Felle kritiek Gerbrands op KNVB: 'Dan maak ik niet meer mee dat het verandert'

Felle kritiek Gerbrands op KNVB: 'Dan maak ik niet meer mee dat het verandert'

09-08-2020 10:22
160

Toon Gerbrands vindt dat het Nederlandse voetbal stil staat. De algemeen directeur van PSV uit niet voor de eerste keer kritiek op de KNVB. Het ontbreekt volgens hem aan leiderschap in Zeist.

"Als iets zich tijdens de crisis heeft bewezen, is dat de solidariteit in het voetbal ver te zoeken is", zegt Gerbrands bij de NOS. "Het is kortetermijndenken en er is geen visie...", doelt hij met name op de KNVB. "Er was geen gezicht tijdens de crisis, het was niet duidelijk voor de politiek. In de Premier League werd gewoon gezegd: zo gaan we het doen. Net als in de Amerikaanse sporten."

"Wij missen duidelijk leiderschap", vervolgt Gerbrands. "Wij discussiëren hier alles weg, we sluiten compromissen of we gaan stemmen. Als deze crisis iets heeft bewezen, is dat dit model niet werkt. Polderen kan goed zijn, maar soms heb je gewoon leiderschap nodig."

Gerbrands hoopt dat de KNVB leert van de coronacrisis. "Vernieuwen is geen noodzaak in Zeist. Ik hoop dat dit het moment is waarop we zeggen: dit moet anders. Als we volgend jaar weer hier zitten en er is niets gebeurd, dan ga ik niet meer meemaken dat het gaat veranderen."