Verbazing om bescheiden De Jong: 'In Nederland kennen we Busquets niet'

Verbazing om bescheiden De Jong: 'In Nederland kennen we Busquets niet'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 14:13zo 09-08-2020 om 14:13

Wim Kieft en René van der Gijp zijn enthousiast over het optreden van Frenkie de Jong tegen Napoli in de achtste finale van de Champions League. De analisten van Veronica Inside zagen de 23-jarige middenvelder een hoofdrol opeisen bij FC Barcelona.

"Als je hem vandaag ziet voetballen, dat gaat zo gemakkelijk. Het straalt wel heel veel klasse uit. Als je zo simpel kan spelen, alsof het geen moeite kost", zegt Van der Gijp.

Kieft las met verbazing het interview in Trouw, waarin De Jong zijn eerste seizoen bij Barça met een 5,5 à 6 beoordeelde. "Het is wel iets te bescheiden om jezelf zo neer te zetten. Hij speelt altijd in zijn eerste jaar. In Nederland kennen we Sergio Busquets niet zo goed, want iedereen roept dat hij op die plek moet spelen. Maar De Jong houdt zich wel staande."

De oud-Ajacied heeft een passzuiverheid van 92 procent, maar dat zegt Kieft niet zo veel. "Het gaat om die ene bal. Dat is ook zo met Busquets. Het gaat er niet om dat je hem van A naar B speelt, het zit hem in het risico. Dat hij in één keer die ene bal geeft, zegt mij veel meer", doelt de oud-spits op het moment bij de afgekeurde goal van Lionel Messi.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws