Feyenoord draait 'maximale kosten' tegen Sparta: 'Het kost ons dus geld'

Feyenoord draait 'maximale kosten' tegen Sparta: 'Het kost ons dus geld'

Gepubliceerd: zondag 9 augustus 2020 om 16:46zo 09-08-2020 om 16:46

Feyenoord draait verlies door in De Kuip voor 3000 supporters te oefenen tegen Sparta (3-0). Dat stelt algemeen directeur Mark Koevermans, die het er echter voor over heeft.

Dat er veel minder fans naar binnen kunnen dan gebruikelijk, voelt Feyenoord in de portemonnee. "We hebben er rekening mee gehouden dat we de eerste helft van het seizoen zonder publiek zouden spelen. Het vooruitzicht was dat het 12 à 15.000 mensen zou kunnen worden. Dan zouden we iets meer dan break-even spelen", vertelt Koevermans aan RTV Rijnmond.

"Vandaag kost de wedstrijd ons dus geld. Dat doen we graag, want we willen het testen of alles werkt wat we doen. De toegang, de afstand. Maar ook alle horecagelegenheden zijn geopend. Dus wat dat betreft is het een goede test. Maar we draaien nu wel maximale kosten."

De situatie is beter dan drie maanden geleden, benadrukt Koevermans. "Dat merken we aan de cijfers en de begroting. Maar, als we in januari zonder publiek moeten spelen en er komt een tweede en derde golf, en je speelt een heel seizoen zonder publiek, dan komen wij ook in de problemen. Maar dat geldt denk ik voor driekwart van Nederland."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws