Oude AZ-bekende Hoedt tóch met Kongolo op lijstje: 'De vraag of dat gaat lukken'

Oude AZ-bekende Hoedt tóch met Kongolo op lijstje: 'De vraag of dat gaat lukken'

09-08-2020 23:35 Laatste update: 23:37
36

AZ zit middenin zijn voorbereiding en werkt toe naar de start van zijn Champions League-avontuur, maar heeft zich nog niet geroerd op de transfermarkt. De Alkmaarders haalden tot dusver alleen reservedoelman Hobie Verhulst op bij Go Ahead Eagles, maar zijn nog op zoek naar aanvulling voor het hart van de defensie.

Stijn Wuytens vertrok verrassend naar de Belgische tweededivisioninst Lommel SK: de zoektocht naar een opvolger verloopt 'moeizaam', laat Voetbal International-journalist Simon Zwartkruis weten. "Ze willen een direct inzetbare ervaren speler daar hebben. En die liggen niet voor het oprapen. Althans, niet degenen die passen in het salarishuis van AZ."

VI meldde onlangs al dat viervoudig Oranje-international Terence Kongolo één van de kandidaten is: de oud-Feyenoorder staat momenteel onder contract bij Huddersfield Town in het Championship. "Maar ja, daar is meer belangstelling voor", aldus Zwartkruis. "En in het Championship wordt beduidend meer betaald dan bij ons op het hoogste niveau. Dus als het tot een huurovereenkomst komt, zal AZ ook financieel wat water bij de wijn moeten doen."

Ook Hoedt in beeld
Ook oude bekende Wesley Hoedt staat op het lijstje, verzekert Zwartkruis. De geboren Alkmaarder staat onder contract bij Southampton, werd afgelopen seizoen uitgeleend aan Royal Antwerp FC en dook in mei verrassend op tijdens de AZ-trainingen. Hoedt benadrukte toen met klem dat hij niet van plan was om terug te keren, maar is kennelijk nog niet vergeten door zijn oude club. "Die voldoet eigenlijk aan dezelfde maatstaven als Kongolo. Zelfde leeftijd, 26, met internationale ervaring. Maar of dat gaat lukken voor 25 augustus, is nog maar de vraag."

AZ speelt dan in de voorrondes van de Champions League tegen Viktoria Plzen, Rapid Wien of Besiktas. Op maandag 10 augustus wordt er geloot door de UEFA en hoort AZ welke ploeg het treft.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie