'FC Twente geeft klap op zevende en achtste zomerdeal: huur met optie tot koop'

'FC Twente geeft klap op zevende en achtste zomerdeal: huur met optie tot koop'

FC Twente gaat zich deze week definitief versterken met Danilo Pereira en Tyronne Ebuehi. De aanvaller en verdediger komen op huurbasis over van respectievelijk Ajax en Benfica.

Danilo en Ebuehi sluiten zo snel mogelijk aan bij de selectie van trainer Ron Jans, meldt TC/Tubantia. De twee nieuwelingen worden deze week in Enschede verwacht. Danilo is al weken rond met Twente en inmiddels zit zijn nieuwe werkvergunning er eindelijk aan te komen, waardoor de Braziliaanse huurling eindelijk kan trainen bij zijn nieuwe club.

Twente is ook rond met Ebuehi. De 24-jarige rechtsback moet alleen nog medisch gekeurd worden. Als dat geen problemen oplevert, wordt hij na Gijs Smal, Vaclav Cerny, Kik Pierie, Nathangelo Markelo, Lazaros Lamprou, Alexander Jeremejeff en Danilo de achtste zomerversterking van Twente. Op Smal na wordt iedereen gehuurd.

Ebuehi maakte twee jaar geleden de overstap van ADO Den Haag naar Benfica. In Portugal raakte zijn carrière in het slop en tot overmaat ramp lag hij er bijna een jaar uit met gescheurde kniebanden. "Hij heeft ons laten weten dat hij nu topfit is", zegt technisch directeur Jan Streuer van FC Twente. De club heeft volgens Streuer een optie tot koop.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s