'Enorme transferstunt: Götze kan tekenen bij club van De Jong, Locadia en Stam'

'Enorme transferstunt: Götze kan tekenen bij club van De Jong, Locadia en Stam'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 07:37ma 10-08-2020 om 07:37

Het FC Cincinnati van Siem de Jong, Jürgen Locadia, Maikel van der Werff, Haris Medunjanin en trainer Jaap Stam werkt aan een enorme transferstunt. Mario Götze (28) moet de overstap naar de Major League Soccer-club maken.

Het hardnekkige Götze-gerucht gaat al dagen rond in de Verenigde Staten. De Duitser zou al in Cincinatti zijn voor een medische keuring, maar dat wordt ontkend. Duidelijk is wel dat de de club van Stam concrete belangstelling heeft. Götze kan voor 3,8 miljoen euro per seizoen tekenen in Cincinnati.

Deze zomer liep het contract van Götze bij Borussia Dortmund af. Hij kwam afgelopen seizsoen vijftien keer in actie voor de runner-up van de Bundesliga, waarvan slechts zes keer meer dan een kwartier. Dortmund besloot daarop de samenwerking niet te verlengen.

Götze groeide in 2014 uit tot held van Duitsland door zijn land als invaller naar de wereldtitel te schieten. Na het WK werd hij nooit meer de oude. Bij Bayern München raakte hij op het tweede plan en in 2016 keerde hij terug naar Dortmund, waar Götze de verwachtingen niet kon waarmaken.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws