'Behoorlijk zenuwachtig' voor oefenduel met Ajax: 'Dat doet wel iets met je'

'Behoorlijk zenuwachtig' voor oefenduel met Ajax: 'Dat doet wel iets met je'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 08:37ma 10-08-2020 om 08:37

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 08:50ma 10-08-2020 om 08:50

RKC Waalwijk-middenvelder Sebbe Augustijns gaat de oefenwedstrijd tegen Ajax ondanks een 6-1 nederlaag nooit meer vergeten. Hij mocht zich 65 minuten laten zien en keek zijn ogen uit in de Johan Cruijff Arena.

"Het was een super ervaring", reageert de twintigjarige Belg in het Brabants Dagblad. "Ik kwam hier twee jaar geleden als supporter toen Ajax in de Champions League speelde. Dat je hier dan op het veld mag staan, dat doet wel iets met je. Ik keek hier al een maand naar uit en was behoorlijk zenuwachtig."

Augustijns mocht starten van trainer Fred Grim en bleef ruim een uur staan. "Als je als jonge gast komt kijken bij het eerste team wil je alles geven, oefenduel of niet. Ik had niet verwacht dat ik mocht starten. Dat je dan 65 minuten mag spelen, is heel leuk. Maar ook zwaar in zo'n eerste wedstrijd."

"In mijn familie zitten een paar Ajax-supporters, het was dus eigenlijk een ervaring voor de hele familie, niet alleen voor mij. Zij hebben voor de tv gekeken, ik zag de berichtjes net al binnenkomen op mijn telefoon", besluit Augustijns.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws