'Frenkie de Jong stapte op Setién af, er is een last van zijn schouders gevallen'

'Frenkie de Jong stapte op Setién af, er is een last van zijn schouders gevallen'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 11:15ma 10-08-2020 om 11:15

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 11:46ma 10-08-2020 om 11:46

Frenkie de Jong speelde afgelopen zaterdag tegen SSC Napoli zijn beste wedstrijd tot nu toe voor FC Barcelona. Een gesprek met trainer Quique Setién en assistent Eder Sarabia is daaraan voorafgegaan.

'De Jong zet zijn verlegenheid opzij en doet een stap naar voren', schrijft SPORT maandag. De Jong had voorheen een meer aanvallende rol in het elftal van Barcelona. Om die reden maakte hij minder indruk dan hij bij Ajax deed. De Jong voelde zich naar verluidt ook minder prettig. Volgens SPORT hebben De Jong, Setién en Sarabia vorige week met elkaar om de tafel gezeten.

De Jong speelde tegen Napoli meer vanuit de controle. 'Het was een verademing om hem tegen Napoli te zien spelen', schrijft SPORT over De Jong. 'De afgelopen dagen vond er een gesprek plaats met Setién en Sarabia om het probleem te bespreken. Er is een last van de schouders van De Jong gevallen. Het touw waarmee hij dit seizoen was vastgebonden zodat hij in positie bleef, is verdwenen.'

Volgens SPORT waren De Jong en Setién er het al snel over eens dat het beter was als hij zijn aanvallende taken zou laten varen. Dat hij vervolgens tegen Napoli zijn beste wedstrijd in dienst van Barcelona speelt, is volgens de krant een logisch gevolg. De Jong oogde een stuk vrijer en herkenbaarder.

'Met 63 passes was De Jong de derde speler met de meeste leveringen. Alle dribbels gingen goed en hij veroverde vier keer de bal', schrijft SPORT. 'Wat er zaterdag tegen Napoli gebeurde, zou voor Setién het beginpunt moeten zijn om De Jong los te laten op het veld.'

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws