AZ komt met eerste reactie na maandenlange Champions League-soap

AZ komt met eerste reactie na maandenlange Champions League-soap

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 12:25ma 10-08-2020 om 12:25

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 12:37ma 10-08-2020 om 12:37

AZ legt zich neer bij het besluit van de UEFA om niet AZ, maar Ajax de Champions League in te sturen. De club zal niet naar het CAS stappen.

AZ meende recht te hebben op een direct toegangsbewijs tot de Champions League, maar de UEFA ging daar niet in mee en nam de club uit Alkmaar gewoon mee bij de loting voor de tweede voorronde van het miljardenbal, waarin Viktoria Plzen de tegenstander is. Het besluit van de UEFA werd pas maandag duidelijk voor AZ.

AZ laat het hierbij en gaat niet naar het CAS. Het is voor het eerst dat de club zich laat horen in deze kwestie. "Het belang van AZ heeft altijd vooropgestaan", zegt algemeen directeur Robert Eenhoorn.

"Daarom is indertijd besloten de UEFA te vragen om de beslissing van de KNVB nader te bekijken. Nu de loting is geweest, hebben we uiteindelijk antwoord op onze vraag. Daar leggen we ons voor nu bij neer, we richten het vizier op de toekomst. En dan met name op de voorrondes voor de Champions League, de naderende competitie en de bouw van het nieuwe stadiondak."

Dat Ajax de Champions League ingaat is overigens nog niet helemaal zeker. Dat gebeurt alleen wanneer Olympique Lyon de Champions League níet wint. De Fransen staan in de kwartfinale, waarin Manchester City de tegenstander is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws