Heftig verhaal van Hoogendijk over hersenvliesontsteking: In gevecht met de dood

Heftig verhaal van Hoogendijk over hersenvliesontsteking: "In gevecht met de dood"

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 15:44ma 10-08-2020 om 15:44

Laatste update: maandag 10 augustus 2020 om 15:52ma 10-08-2020 om 15:52

Anouk Hoogendijk is uitgegroeid tot één van de bekendste vrouwelijke voetballers van Nederland en wordt binnenkort moeder, maar balanceerde op als vijfjarig meisje op het randje van de dood. De 35-jarige tv-persoonlijkheid liep een hersenvliesontsteking op: naar eigen zeggen was het 'kantje boord'.

Hoogendijk werd tijdens een vakantie besmet met de meningokokbacterie. "Dat was natuurlijk heel heftig. Ik lag een paar weken in een ziekenhuis in Frankrijk, op mijn vijfde", vertelt ze in de podcast Leermeesters. "Ik had een bacteriële vorm van een hersenvliesontsteking, dat is dodelijk. En dan is het afwachten of je het goede tegengif krijgt in je ruggenmerg."

De latere 103-voudig international maakte dan ook een zeer zware tijd door. "Hoge koorts, ijlen 's nachts, in gevecht met de dood. Mijn ouders hoorden mij ook vechten met de dood. Ik wist op mijn vijfde niet dat ik daar kantje boord lag, want dat ga je een kind niet vertellen. Maar ik lag daar met mijn ogen dicht en mijn ouders hoorden mij zeggen: nee nee, ik wil niet dood! Het leek echt of ik het in de ogen keek."

Hoogendijk bleef echter overeind in haar ziekenhuisbed. "Mijn ouders hadden ook wel door: wow, dit is een vechtertje. Ze zagen me zó knokken en toen ik die nacht door was gekomen, dachten mijn ouders ook: die gaat het halen. Nou, dat is ook gelukt, maar het heeft wel lang geduurd. "

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws