Opmerkelijke 'gelegenheidsaanvoerder' bij Vitesse: 'Dit was al de tweede keer'

Opmerkelijke 'gelegenheidsaanvoerder' bij Vitesse: 'Dit was al de tweede keer'

Gepubliceerd: maandag 10 augustus 2020 om 23:13ma 10-08-2020 om 23:13

Danilho Doekhi krijgt een belangrijkere rol bij Vitesse toebedeeld. Thomas Letsch, de nieuwe trainer van de Arnhemmers, blijkt tijdens de voorbereiding veel vertrouwen te hebben in de 22-jarige stopper.

Vitesse won een oefenwedstrijd met 2-1 van SC Heerenveen en daarin was Doekhi zelfs aanvoerder. "Mooi om aanvoerder te zijn", zegt de verdediger tegen Voetbal International. "Het was de tweede keer al in deze voorbereiding. Ik heb het er met de trainer over gehad, de echte aanvoerder wordt nog bekend. Maar hij vindt dat ik een belangrijke speler moet zijn. Een stabiele factor in de ploeg, of ik nu aanvoerder ben of niet."

De belangrijke rol voor Doekhi heeft ook te maken met zijn kwaliteiten als verdediger. Letsch voorziet een sleutelpositie voor de Rotterdammer in zijn nieuwe systeem. "Als je pressie wil spelen, moet je achterin de ruimtes dicht kunnen lopen. Ik ben vrij snel en dat is zeer goed te gebruiken als je hoog staat als ploeg."

De 22-jarige stopper heeft in Amsterdam al ervaring kunnen opdoek in een dergelijk systeem. Doekhi speelde zijn wedstrijden voornamelijk in het beloftenelftal. "Bij Ajax stonden we ook hoog, maar dat was toch iets anders. Pressie spelen is iets wat je meer met z’n allen moet doen. Ik vind het wel lekker om zo te spelen, je hebt als verdediger veel verantwoordelijkheid."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws