'Volhardende Engelse bond zet zinnen op Oranje-bondscoach Wiegman'

'Volhardende Engelse bond zet zinnen op Oranje-bondscoach Wiegman'

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 18:43di 11-08-2020 om 18:43

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 18:52di 11-08-2020 om 18:52

Sarina Wiegman is de topkandidaat om de nieuwe bondscoach van de Engelse voetbalvrouwen te worden. Dat melden onder meer The Times en De Telegraaf. De vijftigjarige Wiegman staat nu nog aan het roer bij de Oranje Leeuwinnen.

Wiegman vierde de laatste jaren grote successen met de Nederlandse vrouwen. De Oranje Leeuwinnen werden in 2017 Europees kampioen en bereikten twee jaar later de finale van het WK. Daarmee plaatste Nederland zich ook voor de Olympische Spelen van Tokyo. Dat evenement werd door het coronavirus met een jaar verplaatst, maar het is niet waarschijnlijk dat Wiegman al voor de Spelen naar Engeland vertrekt. 

De FA is evenwel volhardend, zo weten The Times en De Telegraaf. De Engelse bond is bereid om te wachten op Wiegman, die een contract heeft tot medio 2021 en na de Spelen dus de overstap kan maken. In Engeland moet ze de opvolger worden van voormalig Manchester United-speler Phil Neville. Wiegman moet in ieder geval tijdens het EK 2022, dat in Engeland wordt gehouden, voor de groep staan.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws