Done Deal: David en Gent van elkaar verlost, transfersom nog hoger dan gedacht

Done Deal: David en Gent van elkaar verlost, transfersom nog hoger dan gedacht

11-08-2020 20:11
17

Het is officieel: Jonathan David maakt de overstap van KAA Gent naar Lille. Dat laat de Franse club op zijn website weten. De transfer van de twintigjarige Canadees, die al een tijdje in de lucht hing, levert de Buffalo's een recordbedrag op.

Het Laatste Nieuws meldt dat de transfersom namelijk nog iets hoger ligt dan gedacht. 'Was er aanvankelijk nog sprake van 27,5 miljoen plus bonussen, dan blijkt nu dat AA Gent sowieso een transfersom van liefst 32 miljoen euro opstrijkt. Dat bedrag wordt ons bevestigd door AA Gent-voorzitter Ivan De Witte', zo meldt de Belgische krant.

Er zijn ook nog een aantal bonussen opgenomen in de transfer die het totaalbedrag nog behoorlijk kunnen opdrijven. Het record van Youri Tielemans van RSC Anderlecht naar AS Monaco wordt daardoor aan diggelen geslagen. Tielemans ging voor 25 miljoen euro naar de Franse Club.

David was het afgelopen seizoen de absolute smaakmaker bij Gent. De aanvallende middenvelder annex aanvaller scoorde achttien keer in 27 optredens in de Jupiler Pro League.