Sevilla maakt einde aan Wolves-sprookje en slaat in 88e minuut toe

Sevilla maakt einde aan Wolves-sprookje en slaat in 88e minuut toe

Gepubliceerd: dinsdag 11 augustus 2020 om 22:55di 11-08-2020 om 22:55

Laatste update: dinsdag 11 augustus 2020 om 22:55di 11-08-2020 om 22:55

Sevilla heeft zich ternauwernood geplaatst voor de halve finale van de Europa League. De kwartfinale tegen Wolverhampton Wanderers leek uit te draaien op een verlenging, tot Lucas Ocampos vlak voor tijd raak kopte. 

Het duel tussen Wolves en Sevilla, waar Luuk de Jong opnieuw op de bank begon, verdiende nauwelijks de schoonheidsprijs. De grootste kans in de eerste helft was van Raúl Jiménez, die een door Adama Traoré versierde penalty miste. Het is de eerste keer dat hij in dienst van Wolverhampton zo'n buitenkansje om zeep helpt.

Hoe hard beide ploegen hun best ook deden, het niveau werd er in de tweede helft niet beter op. Wolverhampton moest het hebben van counters, maar incasseerde verder weinig omdat Sevilla onder controle gehouden werd.

Toch werden de Spanjaarden in de slotfase steeds gevaarlijker. Youssef En Nesyri, een directe concurrent van De Jong, kreeg na een uur spelen een grote kans en Ever Banega was ook dicht bij een goal. Beide ploegen maakte zich langzaam op voor een verlenging, maar daar dacht Ocampos anders over. Hij dacht niet na toen zich in de 88e minuut een kopkans aandiende. Hij bezorgde Sevilla daarmee een plek in de halve finale, waarin Manchester United de tegenstander is.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws