Advocaat nog niet tevreden over aanwinst: 'Wat er precies beter moet? Van alles'

Advocaat nog niet tevreden over aanwinst: 'Wat er precies beter moet? Van alles'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 07:06do 13-08-2020 om 07:06

Dick Advocaat is nog niet te spreken over de prestaties van Róbert Bozeník in het shirt van Feyenoord. De Kleine Generaal ziet dat er, ondanks de twee doelpunten van Bozeník tegen Sparta Rotterdam, nog veel meer uit te halen valt.

"Qua doelpunten was het natuurlijk prima", begint Advocaat in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik heb na de wedstrijd tegen Sparta gezegd dat ik nog meer wil zien. Dat is geen kritiek, dat weet Robert zelf ook wel. Wat er dan precies beter moet? Van alles. Het meedoen, zijn aannames, het terugleggen, het koppen bij lange ballen van achteruit. Dat kan allemaal echt veel beter."

Nicolai Jörgensen lijkt dus ook volgend seizoen de eerste spits te worden in De Kuip, maar Advocaat loopt niet op de zaken vooruit. "Hij is volop bezig met Robin van Persie", vertelt de trainer wanneer hij het over Bozeník heeft. "Misschien werpt het nu al z'n vruchten af. Ze werken aan punten die verbeterd kunnen worden. Móéten worden."

De spits zelf is realistisch wanneer er gesproken wordt over zijn speelkansen. "We spelen heel veel wedstrijden, we hebben iedereen nodig. Ik zal knokken voor speeltijd", stelt hij. "Ik heb heel hard getraind de laatste maanden. Vaak met Botteghin en Van Persie. Ik wil topfit zijn, iets laten zien. Doelpunten maken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie moet er volgend seizoen in de spits staan bij Feyenoord?

(1452 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws