Breaking news

LIVE: Volledige EL-loting bekend, Ajax treft BSC Young Boys in achtste finale

'Vertonghen heeft transfer te pakken: geen Italië of Ajax, maar Portugal'

'Vertonghen heeft transfer te pakken: geen Italië of Ajax, maar Portugal'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 10:08do 13-08-2020 om 10:08

Laatste update: donderdag 13 augustus 2020 om 10:14do 13-08-2020 om 10:14

Jan Vertonghen staat voor een verrassende transfer: Benfica wint de slag om de Belgische verdediger. Hij is al in Lissabon voor een medische keuring, meldt Het Laatste Nieuws.

Vertonghen gaat voor drie jaar tekenen bij Benfica, dat hem vrijdag presenteert. De overstap naar Benfica is verrassend, omdat alles erop wees dat Vertonghen op weg was naar Italië. Internazionale, Napoli en AS Roma trokken nadrukkelijk aan de oud-Ajacied. Ook Valencia, Sevilla en Manchester City waren 'op een bepaald moment' in de race, evenals Ajax.

Vertonghen vertrok deze zomer transfervrij bij Tottenham Hotspur. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt in de herfst van zijn carrière nog eens in een leuke stad of omgeving te willen voetballen. "Ik moet gaan bedenken waar ik nog wil hebben gewoond, welke taal ik nog wil leren en in welke cultuur ik geleefd wil hebben", zei hij een half jaar geleden tegen Sporza.

Bij Benfica is Vertonghen elk jaar verzekerd van Champions League-voetbal. Afgelopen seizoen moest de topclub uit Lissabon de landstitel aan FC Porto laten.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws