Bekritiseerde Özil komt met verklaring: 'Daarom heb ik het loonoffer geweigerd'

Bekritiseerde Özil komt met verklaring: 'Daarom heb ik het loonoffer geweigerd'

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 16:37do 13-08-2020 om 16:37

De Engelse storm rond Mesut Özil is de laatste weken gaan liggen. Na het uitbreken van de coronacrisis weigerde de Duitse grootverdiener (31) een loonoffer te brengen. Nu vertelt hij zijn kant van het verhaal.

Arsenal vroeg de spelersgroep om 12.5 procent van het salaris in te leveren, maar drie spelers weigerden. Eén van hen was Özil, zo lekte onlangs uit. Het kwam hem op veel kritiek te staan. Özil wilde naar eigen zeggen éérst goed zicht hebben op de gevolgen van de coronacrisis.

"Als spelers wilden we allemaal een bijdrage leveren. Maar we hadden meer informatie nodig en veel vragen bleven onbeantwoord. Iedereen stemde in met een loonoffer, terwijl er zoveel onzekerheid was", verklaart Özil in gesprek met The Ahtletic.

"Ik had het ook prima gevonden maar ik wilde eerst meer duidelijkheid. Op deze manier was het veel te kortdag en was er veel te veel druk om zo'n belangrijk besluit te nemen. Het was niet eerlijk, vooral niet voor de jonge jongens. Daarom heb ik het loonoffer geweigerd."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws