Ajax stuurt FC Utrecht met forse nederlaag terug naar huis

Ajax stuurt FC Utrecht met forse nederlaag terug naar huis

Gepubliceerd: donderdag 13 augustus 2020 om 20:40do 13-08-2020 om 20:40

Laatste update: donderdag 13 augustus 2020 om 21:41do 13-08-2020 om 21:41

Ajax heeft donderdag ook de tweede oefenwedstrijd van de voorbereiding in winst omgezet. FC Utrecht werd in de Johan Cruijff Arena getrakteerd op een forse 5-1 nederlaag. Afgelopen zaterdag won Ajax al met 6-1 van RKC Waalwijk.

In tegenstelling tot het duel met RKC waren er donderdag wél toeschouwers aanwezig. Ajax mocht er 4500 ontvangen, maar verwelkomde er slechts 2700. Ajax-aankoop Antony begon tegen RKC op de bank, maar mocht het tegen Utrecht vanaf het begin laten zien. Wederom stond Maarten Stekelenburg op doel. Bij Utrecht kreeg de talentvolle Davy van den Berg opnieuw een kans. Verder speelde de ploeg van John van den Brom met de beoogde basiself.

Het krachtsverschil tussen Ajax en Utrecht was in de eerste helft enorm. De club uit de Domstad hoopt de top drie aan te kunnen vallen, maar daar was donderdagavond niets van terug te zien. De eerste goal viel al na iets meer dan drie minuten, toen Quincy Promes de paal raakte en Zakaria Labyad zijn oude ploeg van dichtbij pijn deed. Utrecht liet vlak na de openingstreffer een grote kans op de 1-1 liggen: Simon Gustafson schoot een door Noussair Mazraoui veroorzaakte strafschop op de paal. Even later maakte Noa Lang er 2-0 van, waardoor de wedstrijd eigenlijk al gespeeld was.

Utrecht laat normaal gesproken de tanden zien tegen Ajax, maar liet zich nu als makke lammetjes naar de slachtbank leiden. Voor rust stond het al 5-0 (!) toen Nicolas Tagliafico en Zakaria Labyad (2x) nog even flink aan de score werkten. Labyad schoot tot twee keer toe een vrije trap prachtig binnen.

Ajax-trainer Erik ten Hag besloot om tijdens de rust flink wat wissels door te voeren: negen om precies te zijn. John van den Brom deed het namens Utrecht drie keer. Wel voerde hij na een uur een paar wissels door. Toptalent Daniel Arzani (gehuurd van Manchester City) kwam halverwege de tweede helft ook binnen de lijnen

Othmane Boussaid volgde het voorbeeld van Labyad door minstens net zo prachtig raak te schieten. Daarmee redde hij de eer voor Utrecht. Stekelenburg voorkwam vervolgens nog een tegentreffer.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws