'Hij kan zich extreem verbeteren en tien tot twaalf keer zoveel gaan verdienen'

'Hij kan zich extreem verbeteren en tien tot twaalf keer zoveel gaan verdienen'

14-08-2020 07:34
31

Sylla Sow en RKC Waalwijk stonden donderdagavond tegenover elkaar voor de arbitragecommissie van de KNVB. De 24-jarige aanvaller voelt zich 'gegijzeld' door zijn club, die weigert mee te werken aan een transfer. Dat meldt Voetbal International.

Sow vecht een optie in zijn contract aan en stelt dat hij transfervrij is. De laatste weken kwam hij niet meer opdagen op de training. Volgens zaakwaarnemer Wessel Weezenberg wordt de aanvaller al 'zes weken gegijzeld', omdat RKC niet met geïnteresseerde clubs wil praten zolang de arbitragecommissie geen uitspraak heeft gedaan.

"Hij kan zich extreem verbeteren en tien tot twaalf keer zoveel gaan verdienen", stelt Weezenberg, geciteerd door VI. "Gezien wat bij RKC mogelijk is, zou het niet realistisch zijn om nu nog te verlengen. Er liggen aanbiedingen. Dit is een totaal onredelijke inbreuk op zijn contractvrijheid."

KAS Eupen heeft interesse in Sow en de Belgische club deed via een appje een salarisvoorstel. RKC maakt daar bezwaar tegen. "Waarom is dat voorstel dan niet even op papier gezet door KAS Eupen, met een stempel van de club? Voor onderhandelen is immers toestemming nodig van RKC, want Sow heeft nog een contract van een jaar. Die toestemming hebben wij niet gegeven."

Voor eind augustus doet de arbitragecommissie uitspraak.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Podimo, Spotify en Apple Podcast