Sow blijft weg en drijft RKC tot het uiterste: arbitragezaak bij KNVB

Sow blijft weg en drijft RKC tot het uiterste: arbitragezaak bij KNVB

04-08-2020 08:52 Laatste update: 12:48
48

Sylla Sow ligt op ramkoers met RKC Waalwijk. De 23-jarige Nijmegenaar had zich eind juli moeten melden voor de start van de voorbereiding, maar schittert sindsdien door afwezigheid: nu zit er zelfs een arbitragezaak aan te komen.

Zowel RKC als het kamp-Sow wilde niet reageren tegenover het Brabants Dagblad, dat echter van de KNVB heeft vernomen dat het verzoek al is ingediend. Sow ligt nog één jaar vast in het Mandemakers Stadion, maar lijkt met de arbitragezaak een transfer te willen forceren. KAS Eupen uit België heeft de aanvaller in het vizier, volgens het BD is er ook interesse uit onder meer Engeland.

Sow en zijn zaakwaarnemer hopen via juridische weg onder het doorlopende contract van RKC uit te komen. Punt van discussie is de in maart 2019 gelichte optie in zijn verbintenis: de van Jong FC Utrecht overgekomen aanvaller was toen pas net speler van RKC. Het BD vermoedt dat het kamp-Sow onderzocht heeft of die contractverlenging – RKC zou eigenlijk later pas beslissen over het lichten van de optie – wel rechtsgeldig is.

Tijdens het voortijdig beëindigde Eredivisie-seizoen kwam Sow tot 21 officiële RKC-optredens. Hierin was hij goed voor vijf goals en twee assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie