Vereerde Wiegman verklaart vertrek: 'Ze hebben daar heel grote stappen gezet'

Vereerde Wiegman verklaart vertrek: 'Ze hebben daar heel grote stappen gezet'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 14:34vr 14-08-2020 om 14:34

Sarina Wiegman verklaart in gesprek met de KNVB waarom ze de Oranje Leeuwinnen verruilt voor de Engelse vrouwenploeg. De vijftigjarige succescoach ziet dat The Three Lionesses zich de laatste jaren sterk ontwikkelen.

"Ik ben hartstikke vereerd dat ik bondscoach kan worden van Engeland. Dat is natuurlijk de bakermat van het voetbal", zegt Wiegman in gesprek met de KNVB. "Ze hebben daar heel grote stappen gemaakt de afgelopen jaren. Dat weet iedereen die een beetje bekend is met het vrouwenvoetbal. Ik hoop dat ik daar na de Olympische Spelen mijn steentje aan kan bijdragen, met het team verder kan bouwen en presteren."

Wiegman ging in 2014 aan de slag bij de Oranje Leeuwinnen, eerst als assistent en vanaf 2017 als bondscoach. "We hebben geweldige jaren achter de rug met het EK 2017 en het WK 2019. Maar we zijn nog niet klaar. We willen ons het komend jaar plaatsen voor het EK. En natuurlijk presteren op de Olympische Spelen. Ik hoop dat we in stijl kunnen afsluiten. Daar zal ik in ieder geval alles aan doen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws