Definitief: Wiegman verruilt Oranje Leeuwinnen voor Engelse vrouwen

Definitief: Wiegman verruilt Oranje Leeuwinnen voor Engelse vrouwen

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 14:02vr 14-08-2020 om 14:02

Laatste update: vrijdag 14 augustus 2020 om 14:06vr 14-08-2020 om 14:06

Sarina Wiegman vertrekt definitief als bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. De vijftigjarige trainer gaat na de Olympische Spelen van 2021 in Tokyo aan de slag bij de Engelse vrouwen. Dat maakt de KNVB vrijdag bekend.

"Het was geen geheim dat we, ervan uitgaande dat we ons plaatsen, graag met Sarina waren doorgegaan tot en met het EK van 2022. Dat was immers ook het oorspronkelijke plan, voordat door corona de hele voetbalkalender op de schop ging. Maar ik begrijp deze stap en het moment heel goed, hoe jammer het ook voor ons is", zegt directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma van de bond.

De overstap van Wiegman hing al in de lucht. De Engelse voetbalbond FA zit al enige tijd achter de succescoach aan. "Sarina heeft heel veel voor het vrouwenvoetbal in het algemeen betekend, en zéker voor de Leeuwinnen en de KNVB. Daarom gunnen we haar deze transfer ook. We mogen met z'n allen trots zijn dat een Nederlandse coach bij zo'n toonaangevende voetbalnatie aan de slag gaat", stelt Hoogma.

Wiegman verruilde ADO Den Haag in 2014 voor de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent werd ze bondscoach van de Oranje Leeuwinnen. In 2017 leidde Wiegman de ploeg in eigen land naar de EK-winst, op het wereldkampioenschap in Frankrijk afgelopen zomer pakte de selectie zilver én een Olympisch ticket.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws