Feyenoord strikt 'buitengewoon talent': 'Antonucci heeft Ronald de Boer-beweging'

Feyenoord strikt 'buitengewoon talent': 'Antonucci heeft Ronald de Boer-beweging'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 19:27vr 14-08-2020 om 19:27

Kees Kwakman snapt dat Feyenoord veel potentie ziet in Francesco Antonucci. De oud-speler van FC Volendam vindt het verstandig om de 21-jarige Belg nog een jaar te laten rijpen bij het Andere Oranje.

"Hij is ontzettend technisch. Hij heeft een passeeractie, maar is ook heel snel", zegt Kwakman tegen Voetbal International. "Hij kan iemand passeren met die Ronald de Boer-beweging: dreigen, dreigen en dan, hup, naar rechts. En hij heeft oog voor de steekbal. Aan de bal, technisch, is hij ontzettend goed."

Volgens Kwakman staat Antonucci ook 'goed op zijn poten', maar moet hij nog wel werken aan andere facetten van het spel. Daar krijgt de middenvelder bij Volendam de kans voor. "Hij moet niet zozeer tackelen of ballen afpakken, maar hoe moet wel in verdedigend opzicht een bepaalde rol innemen. Hij moet nu ook een bepaalde verantwoordelijkheid gaan nemen. Hij is nu toch wel een beetje de grote meneer, nu hij door Feyenoord is gekocht."

Kwakman erkent dat de stap van de Eerste Divisie naar de top van de Eredivisie groot lijkt. "Maar aan de andere kant is hij wel een buitengewoon talent dat alle facetten heeft om te slagen bij een goede ploeg." De FOX Sports-analist denkt dat Feyenoord in de oud-Ajacied de toekomstig opvolger van Orkun Kökcü ziet. "Kökcü gaat volgend jaar misschien weg, daar gaan ze denk ik van uit. Dan zal hij het volgend jaar met Mark Diemers moeten uitmaken. En dat zijn twee andere types."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Antonucci goed genoeg voor Feyenoord?

(1647 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws