Stekelenburg: 'Ik hoop dat hij blijft, gaat erom wat het beste is voor Ajax'

Stekelenburg: 'Ik hoop dat hij blijft, gaat erom wat het beste is voor Ajax'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 20:08vr 14-08-2020 om 20:08

Maarten Stekelenburg weet dat hij niet als eerste doelman is gehaald door Ajax, maar is desondanks maar wat blij om terug te zijn. De 58-voudig international voelt zich op zijn gemak in Amsterdam.

"Ik vond het destijds ook heel moeilijk om te vertrekken", zegt Stekelenburg tegen Ajax TV. "Ik was één van de laatste van mijn lichting die is vertrokken, omdat ik het altijd erg naar mijn zin had hier. Ik ben hier in de jeugd opgegroeid en heb negen à tien jaar bij het eerste gezeten. Dat is een soort thuis en het is moeilijk om dat achter je te laten."

Stekelenburg vertrok op 28-jarige leeftijd uit Amsterdam. Negen jaar later is hij terug. "Als je van tevoren kunt bedenken dat je zo kunt eindigen – en ik hoop dat het nog een tijd duurt – dan had je daarvoor getekend." Dat de doelman geen vakantie heeft gehad, nadat hij op 26 juli vertrok bij Everton, deert hem niet. "Soms is het beter als het oude lichaam gewoon door kan gaan en niet drie weken op een bedje gaat liggen. Ik ben heel fit. Het gaat prima. Ik heb geen spierpijn na afloop."

Toch legt Stekelenburg zich neer bij zijn rol als stand-in van Andre Onana. Hij is onder de indruk van de Kameroener. "Hij is heel ontspannen en getalenteerd. De progressie die hij heeft gemaakt is ongelooflijk. Ik hoop voor Ajax dat hij blijft. Het gaat erom wat het beste is voor Ajax, niet wat voor mij het beste is. Ik ben 37 en weet waarom ik hiernaartoe ben gehaald."

"Als André blijft, moet ik hem scherp houden, hem beter proberen te maken en te stimuleren. Mocht hij weggaan, dan is er een plek vrij onder de lat. Dan zal ik er alles aan doen om daar te staan", benadrukt Stekelenburg tot slot.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws