'Durf daardoor te zeggen dat Ajax nog steeds beste opleiding van Nederland heeft'

'Durf daardoor te zeggen dat Ajax nog steeds beste opleiding van Nederland heeft'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 20:24vr 14-08-2020 om 20:24

John Heitinga maakt zich met Ajax O18 klaar voor de knock-outfase van de UEFA Youth League. De 36-jarige oud-verdediger geldt nu nog voornamelijk als opleider, maar wil net als zijn talenten op den duur de overstap maken naar Ajax 1.

Heitinga vindt het mooi om toptalenten te helpen op weg naar een doorbraak, zo laat hij weten aan De Telegraaf. "Rondom de winterstop selecteren wij door, dus als spelers klaar zijn om de stap naar 'betaald' te maken, dan gebeurt dat ook. Het gevolg is dat je aan het einde van het seizoen – als de prijzen worden verdeeld – met een gemiddeld veel jonger elftal speelt dan de concurrentie. Ik durf daardoor te zeggen dat Ajax nog steeds de beste opleiding van Nederland heeft."

Uiteindelijk wil Heitinga zelf ook als hoofdcoach aan het roer staan bij een Eredivisie-club. "Ik hang daar geen termijn of vast traject aan. Ooit hoop ik hoofdtrainer van Ajax 1 te worden. Dat heeft te maken met timing én met de mogelijkheden. Het zijn de mensen bovenin die de keuze moeten maken. Ze zijn nu zeer tevreden over me bij de jeugd en bij betaald is geen plek."

"Tegelijkertijd is deze Youth League ook voor mijn ontwikkeling als trainer geweldig", vervolgt de voormalig publiekslieveling van Ajax. "Ik ben eindverantwoordelijke en moet naast het team ook een begeleidingsstaf van veertien man managen. Hoe leerzaam is dat niet in het traject om ooit hoofdtrainer te worden?"

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws