'Barcelona heeft opvolger Setién al op de korrel: Pochettino favoriet in Camp Nou'

'Barcelona heeft opvolger Setién al op de korrel: Pochettino favoriet in Camp Nou'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 07:08za 15-08-2020 om 07:08

De Spaanse en Catalaanse media zijn ervan overtuigd dat de dagen van Quique Setién als trainer van FC Barcelona zijn geteld na de historische 8-2 nederlaag tegen Bayern München. Het speculeren over zijn opvolging is daarmee begonnen. Mauricio Pochettino zou de belangrijkste kanshebber zijn.

Na het debacle in de kwartfinale van de Champions League zal Setién spoedig worden ontslagen. Xavi geldt als de droomkandidaat, maar de clubicoon zal nu nog niet instappen. Daardoor prijkt de naam van Pochettino bovenaan het lijstje, melden onder meer Diario Sport en Cadena Ser. De ex-manager van Tottenham Hotspur werd in januari al benaderd, maar toen durfden de Catalanen het niet aan vanwege zijn verleden bij Espanyol en zijn eerdere uitspraken over de club.

Barcelona oordeelt nu dat een fout is gemaakt door de Argentijn te passeren. De verwachting is dat Pochettino het karakter heeft om een moeilijke renovatie door te voeren in de selectie. De Catalanen hebben de afgelopen maanden contact gehouden met Pochettino, die volgens Cadena Ser zelfs vorige week nog dineerde met voorzitter Josep Maria Bartomeu. De 48-jarige coach zou er voor open staan om aan de slag te gaan in Camp Nou.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is Pochettino de juiste man om Setién op te volgen bij Barcelona?

(2845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws