'Denk bij Ajax niet: daar had ik kunnen staan. Liverpool bood beter perspectief'

'Denk bij Ajax niet: daar had ik kunnen staan. Liverpool bood beter perspectief'

Gepubliceerd: zaterdag 15 augustus 2020 om 13:45za 15-08-2020 om 13:45

Ki-Jana Hoever maakte bij Ajax deel uit van een talentvolle lichting met onder meer Ryan Gravenberch, Naci Ünüvar en Kenneth Taylor, maar hij zag bij Liverpool meer perspectief. Dat vertelt de achttienjarige verdediger aan Het Parool.

Hoever verruilde de Amsterdammers anderhalf jaar geleden voor de Premier League-grootmacht. "Op de trainingen zijn Sadio Mané en Mohamed Salah mijn tegenstanders. De eerste keer denk je: wow, dat is wereldklasse. Het was zwaar, maar ik kon ze op snelheid goed bijhouden. Dat vonden de trainers ook mooi om te zien. Ik wist dat ik niet langzaam ben, maar dat gaf wel veel vertrouwen."

Bij Liverpool probeert Hoever zo veel mogelijk te leren van alle topspelers. "Virgil en Gini helpen mij veel, net als de Nederlandse assistent-trainer Pepijn Lijnders. Zij geven tips en coachen mij ook vaak in het Nederlands. De zware stem van Virgil klinkt dan luid over het veld. Ik kijk met veel bewondering naar hem, maar ik focus me voor nu op de positie van rechtsback. Ik heb nog niet de bouw van een centrale verdediger voor de Premier League."

Hoever hoopt komend seizoen al de stand-in van Trent Alexander-Arnold te worden, al is een verhuur ook besproken. "Als ik nu naar Ajax kijk, denk ik niet: daar had ik kunnen staan. Ik volg Ajax natuurlijk wel, zeker omdat mijn vrienden Kenneth Taylor, Naci Ünüvar, Sontje Hansen en Ryan Gravenberch goed bezig zijn. In het plan van Ajax zou ik nu waarschijnlijk in Jong Ajax spelen. Liverpool bood mij een beter perspectief en ik heb geen moment spijt gehad van mijn keuze."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat Hoever slagen bij Liverpool?

(1557 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws