'Ik kan ook roepen: hopelijk blijven we in de Eredivisie... Vrijblijvend gelul'

'Ik kan ook roepen: hopelijk blijven we in de Eredivisie... Vrijblijvend gelul'

15-08-2020 22:26
47

Kevin Hofland heeft grote plannen met Fortuna Sittard. De Limburgse club, die zich zaterdag officieel versterkte met Mats Seuntjens, kan volgens de trainer komend seizoen in het linkerrijtje van de Eredivisie eindigen.

"Ik kan ook roepen: Ik hoop dat we in de Eredivisie blijven. Lekker veilig. Alleen druist dat zo in tegen mijn sporthart. Vrijblijvend gelul is het, hopen dat je erin blijft. Gelóóf liever ergens in, neem niet genoegen met hoe het altijd al is geweest. Daarmee geef je, vind ik, een verkeerd signaal af aan je spelers", zegt Hofland in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad.

Hofland is sinds de zomer hoofdtrainer van Fortuna Sittard. De afgelopen tweeënhalf jaar was hij officieel assistent, eerst van René Eijer en later van Sjors Ultee. Dat de trainersvakbond CBV vraagtekens zette bij de constructie, begrijpt Hofland 'natuurlijk'. "Als er zoveel werkloze trainers zijn, is het gek dat bij Fortuna een niet-gediplomeerde trainer werkt."

Toch voelde Hofland dat er meer speelde. "Bij mij heerste een beetje het gevoel dat er afgunst was dat Fortuna in mijn periode verrassend promoveerde en later keurig in de Eredivisie bleef. (...) Ik dacht soms wel: Daar gáán we weer. Wéér vragen over de rolverdeling. Wéér een mail naar de algemeen directeur. Niet dat ik me er druk om maakte."