'Nederlandse clubs akkoord over nieuwe regels bij stopzetten competitie'

'Nederlandse clubs akkoord over nieuwe regels bij stopzetten competitie'

Gepubliceerd: maandag 17 augustus 2020 om 22:34ma 17-08-2020 om 22:34

Mocht de competitie in de toekomst weer stop worden gezet vanwege een pandemie, dan is nu duidelijk wat er moet gebeuren. Volgens het Algemeen Dagblad zijn de clubs akkoord over de afwikkeling van de competities als die niet kunnen worden afgemaakt.

Na het stopzetten van de Keuken Kampioen Divisie en Eredivisie vanwege het coronavirus ontstond er onvrede bij een aantal clubs. De Graafschap en SC Cambuur meenden recht te hebben op promotie, maar spelen ook volgend jaar in de Keuken Kampioen Divisie. Door de nieuwe plannen is er geen onduidelijkheid meer.

Als 85 procent van de wedstrijden gespeeld is, kan er officieel een kampioen worden aangewezen en zijn er clubs die promoveren en degraderen, meldt het AD. Dan moeten er 29 Eredivisie-wedstrijden zijn gespeeld en 33 Keuken Kampioen Divisie-wedstrijden.

Als de Eredivisie wordt stopgezet tussen speelronde een en zeventien (1-19 in KKD), dan wordt het seizoen beschouwd als niet gespeeld en starten alle clubs in het seizoen daarop weer op hetzelfde niveau. Wat betreft de verdeling van de Europese tickets wordt teruggegrepen naar de ranglijst van de laatst wél voltooide competitie.

Indien de competitie stil wordt gezet tussen speelronde 18 en 28 (20-32 in de KKD), dan wordt de stand van dat moment als eindstand aangemerkt, maar is er geen sprake van een kampioen en wordt er ook geen promotie/degradatie toegepast. 'Behálve als er al een formele kampioen of er al officieel is gedegradeerd/gepromoveerd. De competitie kan het jaar erop uit een oneven aantal clubs bestaan. Het doelsaldo blijft bepalend als clubs op de ranglijst gelijk staan', schrijft het AD.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws