Ook Mundo Deportivo meldt akkoord: 'We hebben met Koeman gepraat'

Ook Mundo Deportivo meldt akkoord: 'We hebben met Koeman gepraat'

Gepubliceerd: dinsdag 18 augustus 2020 om 06:45di 18-08-2020 om 06:45

Laatste update: dinsdag 18 augustus 2020 om 07:14di 18-08-2020 om 07:14

De aankondiging van Ronald Koeman als nieuwe coach van FC Barcelona zal niet lang meer op zich laten wachten. Òscar Grau, algemeen directeur van de Spaanse club, was gisteren in Nederland om een overeenkomst met Koeman te sluiten. Hij tekent een contract voor twee seizoenen in Camp Nou.

Dat meldt El Mundo Deportivo. Eerder bevestigde ook Voetbal International al dat Koeman overeenstemming heeft bereikt met Barcelona. Grau keerde maandagavond terug op het vliegveld van El Prat in Barcelona, waar de pers al op hem stond te wachten. "Ja, we hebben met Koeman gesproken", liet hij toen weten.

Koeman en Barcelona zijn het eens geworden over het tweejarige contract, al zal er nog wel het een en ander afgehandeld moeten worden met de KNVB. Barcelona lijkt echter absoluut geen moeite te hebben om de releaseclausule van Koeman te betalen. De KNVB ontvangt naar verluidt ongeveer één miljoen euro, mocht de bondscoach vertrekken. Officieel zijn er dus nog geen handtekeningen gezet, maar Barcelona hoopt de komst van Koeman zo snel mogelijk officieel te kunnen maken.

Koeman zadelt de KNVB met zijn vertrek wel op met een probleem. Op 4 september speelt het Nederlands elftal alweer een interland: in de Nations League is Polen dan de tegenstander. Voor het einde van het jaar 2020 staan er acht interlands op het programma, dus er is haast geboden in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws